Prešov v PVP proti favoritom z Valladolidu možno bez Kozlova

08.02.2008 Celý región

Prešov 8. februára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v sobotu od 18.00 h stretnú v prvom z dvojice osemfinálových zápasov PVP s BM Valladolid.
Jednoznačným favoritom súboja je popredný španielsky tím a štvornásobný finalista európskych klubových súťaží (1998/99 Pohár EHF, 1999/00 City Cup, 2003/04 a 2005/06 PVP).
Momentálne patrí kastílskemu klubu až šieste miesto v tabuľke domácej súťaže a v stredajšej generálke prehral v Pamplone s jedným zo súperov Šarišanov v tohoročnej skupine Ligy majstrov - Portlandom San Antonio 27:31. Podľa prešovského trénera Martina Liptáka tento výsledok iba podčiarkuje silu ich najbližšieho súpera. "Dostať od San Antonia tridsaťjeden gólov, v španielskej najvyššej súťaži, ktorá sa vyznačuje veľkou vyrovnanosťou na najvyšších priečkach, nie je najhoršou vizitkou. "
Šarišania si pomohli slovenským reprezentantom Martinom Stráňovským, pôsobiacim v Ademare Leon. "Poskytol nám DVD záznamy zo vzájomných duelov jeho tímu s Valladolidom. Uistili sme sa v tom, čo sme predvídali. Čaká nás protivník s vynikajúcou obranou. Povedal by som, že ešte s lepšou, akou disponuje Portland, " porovnal Lipták silu defenzívy dvoch španielskych hádzanárskych velikánov. Zaujímavo sa vyjadril o niektorých jeho hráčoch. "Disponujú veľkou silou na poste pivotov i spojok. Sú urastení, mnohí vážia cez metrák a merajú viac než dva metre. Sú to také hádzanárske domy. " Vrásky na čele hráčov a trénerov slovenského majstra robí zdravotný stav kanoniera Radoslava Kozlova, ktorý dal v jeseni na troch "frontoch" až 272 gólov. Takouto vizitkou sa mohol pochváliť v zápasoch slovenskej a českej extraligy a Ligy majstrov, kde sa stal dokonca najlepším strelcom základnej časti. "Ide o zranenie lýtkového svalu a skutočne máme obavy z toho, že nebude môcť nastúpiť, " dal sa počuť kormidelník zeleno-bielych. V stredajšej generálke v Považskej Bystrici mu chýbal aj najvyšší z jeho zverencov Marušák (203 cm), no ten sa vraj do začiatku duelu dá stopercentne do poriadku. Hráčom Valladolidu vlani unikol postup do finále LM o jediný gól, v európskom pohári číslo dva majú teda pochopiteľne tie najvyššie ciele.
Stretnutie povedie bulharské rozhodcovské bratské duo Ivan a Milen Kostov, odveta sa bude hrať o týždeň v sobotu 16. ferbuára o 20.00 h na Pyrenejskom polostrove.
 

Vyberte región